BLOGG

Nutti Sámi Siida testar vårt DIY-koncept

I HandsOn har vi paketerat lådor med enkel, billig och lättillgänglig teknik som ger små företag möjlighet att experimentera på egen hand. I tekniklådorna finns sensorer, ljudspelare och annan utrustning som används för att rigga lösningar som kan förhöja upplevelsen i en miljö.

I ett nystartat samarbete jobbar vi på RISE med företaget Nutti Sámi Siida för att ta fram en prototyp till Márkanbáiki i, ett besöksmål i Jukkasjärvi som bland annat har ett område för utomhusutställningar. De står nu redo att testa vårt ”gör-det-själv”- koncept, för att undersöka hur det kan vara möjligt att förhöja besökarnas upplevelse.

Klara Enbom Burreau från Nutti Sámi Siida har tagit emot vår handledning och nu väntar de med spänning på leverans av tekniklådan, som ger dem möjlighet att laborera med tekniken.
– Det ska bli riktigt spännande att få sätta igång och experimentera på egen hand med hjälp av den pedagogiska handledningen, säger Klara.

Tekniklådan har tidigare varit på besök bl.a. hos Treehotel i Harads och Sikfors Konferens & Fritidsby, inom projektet DesignIT. Det kan du läsa mer om här.

Kan tekniklådan vara något att testa för ditt företag?
Hör av er till oss så berättar vi mer: kristin.hammarberg@ri.se

*Nutti Sámi Siida deltar även i ett gränsöverskridande samarbete inom HandsOn, som vi kommer att berätta mer om längre fram.