BLOGG

Naturnära prototyp ska förhöja besöksupplevelsen

RISE har inlett ett samarbete med Granö Beckasin, en ekologisk destination för naturturism i Västerbottens inland. Tillsammans ska vi utforska innovativa sätt att förmedla berättelser från platsen.

Granö Beckasin ligger i Granö vid Umeälven, en bit in i landet några mil från Umeå på vägen mot Lycksele. Med sitt läge mitt i naturen finns här möjlighet att öppna sina sinnen och uppleva skogen, älven, de vilda djuren och tystnaden på nära håll. Besöksmålet erbjuder boende uppe i träden, mat tillagad av ekologiska råvaror och olika naturnära aktiviteterm som kan upplevas både på egen hand eller med guide. Det erbjuds även konferensmöjligheter.

Genom HandsOn får Granö Beckasin möjlighet att se över och utforma nya innovativa lösningar som kan skapa mervärde och bidra till en förhöjd besöksupplevelse. Inledningsvis har vi haft en workshop för att identifiera behov och kartlägga möjligheter. Utifrån detta har vi format ett case där vi tillsammans utforskar sätt att förmedla och ta del av berättelser, kopplat till deras unika besöksmiljö.

Vi utvecklar nu en prototyp i form av ett 3D-printat ägg som efterliknar enkelbeckasinens, den fågel som står som symbol för Granö Beckasin och deras koncept. Ägget utrustas med teknik för att på ett smart sätt berätta med ljud. 

 

”Som ett litet besöksnäringsföretag med spetskompetens och fokus på sina gäster saknar man ofta kunskapen och möjligheten att utveckla och experimentera med ny och beprövad teknik för att hitta nya, spännande upplevelser eller hjälpmedel som kan göra gästens vistelse hos oss ännu bättre.

Genom att delta i RISE projekt får vi inte bara vidga våra vyer och lära oss mer om vad som är möjligt. Vi får även handfasta tips på hur vi själva kan gå från prototyp till handling.

Det går inte nog att understryka att vi själv aldrig skulle kunna utveckla dessa prototyper utan RISE erfarna och kompetenta medarbetare.”

Christoffer Storm, Granö Beckasin