Ljudsätt Do-It-Yourself

Skapa ljudupplevelser på egen hand 

 

Med hjälp av våra Ljudsätt DIY-kit får ni möjlighet att utforska hur ljud kan förstärka upplevelsen i er verksamhet. Kanske kan ljudet av islossning från den närliggande älven spelas upp när gästen kommer in genom entrén eller varför inte låta haikudikter förhöja vistelsen i väntrummet?

 

Att nyttja ljud är ett fantastiskt sätt att överföra information, skapa känslor, framkalla associationer och återge berättelser. Ljud och ljuddesign kan förstärka och lyfta en upplevelse eller verksamhet till helt nya nivåer. Det kan dock finnas hinder för att komma igång. Farhågor som att det krävs komplicerad och dyr teknik, att det är tidskrävande och svårt att skapa ett bra innehåll eller att installationen kommer att kräva underhåll och inte blir hållbar över tid. Genom våra tekniklådor Ljudsätt DIY sänker vi trösklarna och visar hur enkelt och roligt det kan vara att skapa effektiva ljudupplevelser med ljudinstallationer som fungerar i praktiken.

 

Ljudsätt DIY för utlåning

Lådan innehåller teknik för användning inomhus. För att ni enkelt ska komma igång följer instruktioner, anpassad teknik och ett ljudbibliotek med i vårt kit Ljudsätt DIY. Ni får även inspirerande exempel på vad ni kan bygga med hjälp av tekniken. Guiden skickas med lådorna men är ni nyfikna redan nu finns en digital version att ladda ner här

Inspiration

Sensormattor & ljudlagda tavlor
Hos Sikfors Konferens & Fritidsby testades bland annat en sensormatta som startade ljudet av  en brusande fors så snart en besökare klev in i deras stora kåta i samisk stil.  Längre in placerades ljudlagda tavlor. När besökaren svepte handen framför dem aktiveras ljudeffekter och små berättelser med nära koppling till naturupplevelser och den unika miljön.

Ljudholken
En annan plats där tekniken har testats är hos Treehotel i Harads. När deras gäster passerade en holk i skogen aktiverades fågelljud från lokala fågelarter. Tio fågellätena var programmerade och ett nytt läte triggades efter tio sekunder. Under installationen justerades volymen så att lätet skulle upplevas så naturligt som möjligt och samtidigt innebära en överraskning för förbipasserande. 

Täckande och trivsamma ljud
På Manhemskolan i Kalix testade vi under en period att ljudlägga miljön i och utanför toaletterna. Syftet var att utforska hur trivsel och tryggheten kunde höjas. När någon besökte toaletterna startade det ”maskerande” ljudet av en brusande älv, utanför dörren surrade en irriterande insekt för att ingen skulle vilja stanna till och i trapphuset intill hördes trivsamt fågelkvitter. 

Osäker på hur ni kan nyttja tekniken hos er?

Vill ni ha hjälp att ringa in behoven och möjligheterna med tekniken? I en workshop på plats eller på distans får ni stöd att ringa in idéer kopplat till ljud och upplevelser som skulle passa att testa i er verksamhet.

I vår blogg hittar ni exempel där andra företag testat hela paketet med både workshop och Ljudsätt DIY.

Hör av er till oss så tittar vi på möjligheten att anpassa erbjudandet utifrån era behov.