BLOGG

Workshop om att samarbeta på distans

Att mötas och samarbeta digitalt har blivit högaktuellt. I workshopen ”Samarbete på distans” får företag en introduktion till möjligheterna med att jobba distansbaserat med hjälp av digitala verktyg. I veckan har vi genomfört workshopen med Piteåföretagen Spinab och Nordkrom.

Spinab (Stålpartier i Norr AB) och Nordkrom AB har kunder över hela Sverige. Dessutom driver ägarna Ulf Isaksson och Tomas Persson verkstadsföretaget Swecrom AB i Borlänge. Det innebär i vanliga fall många resor och möten på annan ort. Som i ett led i hållbarhetsarbetet, att effektivisera verksamheten och dra ner på antalet resor, hade företagen redan innan coronapandemin börjat jobba litegrann med verktyget Teams. Under rådande förhållanden blev det plötsligt skarpt läge.
– Vi har inte jobbat så mycket med digitala möten tidigare men vi kommer helt klart att göra det mycket mer nu, för att hålla kontakt med kunder och personal. För oss var det mycket värdefullt att få möjlighet till  vägledning genom RISE, säger Tomas Persson.

Upplägget utgår från företagens behov. Workshopen genomfördes under två timmar, denna gång via verktyget Teams och tillsammans med personal från de olika företagen. Vi delade med oss av våra erfarenheter kring distansmöten och gav några handfasta och praktiska tips kring förberedelser och mötesteknik etc. Vi visade även några andra verktyg som kan användas för distanssamarbeten. Deltagarna fick därefter möjlighet att göra en egen behovsspaning och kartlägga fördelar och utmaningar med att jobba distansbaserat. Det fanns även möjlighet att ställa frågor som kommit fram under tiden.
– Vi fick många bra tips och råd. Jag tror att många företag skulle ha nytta av denna workshop för att komma igång och jobba mer med digitala möten, säger Ulf Isaksson..

Workshopen ”Samarbete på distans” är kostnadsfri och riktar sig till små och medelstora företag med liten eller ingen erfarenhet av att arbeta med digital teknik för kundmöten, samarbeten, workshops etc. Vill du och ditt företag lära dig mer? Kanske testa något verktyg tillsammans med oss? Hör av er så ser vi till att ni kan delta nästa gång vi håller workshopen. ­­Mer information hittar du här.